Därför ska du göda thuja och vintergröna växter.

Därför ska du göda thuja och vintergröna växter.

, Av Ishan Makkar, 2 uppskattad lästid

Vikten av att göda Städsegröna och Vintergröna växter under tidig vårsäsong!
Alla växter som håller färgen över vintern är extra känsliga för näringsbrist och rekommendationen är att göda växter minst lika ofta som annat som växer fort i sin trädgård tex gräsmatta - 3ggr per säsong. 
 Tidig vår mars/april - Sommar Juni samt under slutet av september.
Vårgödningen är den som för plantans tillväxt är viktigast och den tar till till sig mest och kan då växa på och repa sig efter en ofta tuff vinter. 
Sommarens gödsling ger basnäring under den kraftiga tillväxten som väntar under perioden Juni till slutet av September. Höstgödning ger den kicken som ska tillgodose plantans behov för att träda in i vinterdvalan.
Vilken gödning ska användas? 
Här kan ni välja mellan organisk och konstgödning. Organisk gödning ska myllas ner för att ge effekt på bästa sätt - det är svårt efter planteringen - Använd då det enklaste som finns, dvs vårt speciellt framtagna gödningsmedel  https://thujor.se/products/barrvaxtgodning-ecoplant-6-kg-burk
 Ett långtidsverkande gödningsmedel som läggs ut enkelt på ett par minuter - minst 3 ggr så drygt som allt annat på konsumentsidans alternativ. Det blir med andra ord en besparing redan här att beställa thujagödningen från oss. Den har tagits fram under många år tillsammans med Hollands ledande producent av städsegröna växter, med extra tillsats av mikroorganismer samt Magnesium och Svavel.
 En stor fördel är att vi har lyckats ta fram ett och samma gödningsmedel för alla tre gödslingarna - skillnaden är att ni vid vårgödning endast ger 10-15% mer av den vid gödningstillfället. Smidigare kan det inte bli!
 För att få så bra tillväxt som möjligt i din odling, är det viktigt att anpassa gödslingen efter växtens behov och tillväxtpotential. Du kan utgå från rekommendationerna när du planerar din gödsling, men du måste också ta hänsyn till förhållanden på den enskilda odlingsplatsen och årsmånen.
 Glöm inte heller att jordförbättra var tredje eller senast var fjärde år - Det fungerar då ypperligt att beställa den mer prisvärda planteringsjorden samt med tillhörande naturgödsel. Detta är minst lika viktigt som att gödsla varje år tre ggr.
 Utan jordförbättring och gödsling riskerar du inte vara glesa och dåligt växande växter, än värre är att de inte klarar av längre torka, längre väta etc och kan kollapsa och dö ut.

Blog posts

Footer image

© 2024 Svedberga Parti AB, Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Har du inget konto än?
Skapa konto